Tänään tv:ssä: lajityyppinsä paras elokuva kautta aikojen – ”Mykistävän upea!”

6.4.2014 01:30

Tänään nähdään televisiossa Christopher Nolanin Batman-trilogian toinen osa Yön ritari vuodelta 2008.

Lepakkomiehestä (Christian Bale) on tullut kaupungin sankari, joka pitää Gothamin alamaailman roistot kurissa. Yksi ei kuitenkaan hyväksy synkän sankarin tiukkaa otetta: anarkiaa janoava Jokeri (Heath Ledger) on kaupungin uusi, keinoja kaihtamaton rikollinen, jolla ei ole menetettävää.

Naamioroolinsa väsyttämä Bruce Wayne puolestaan asettaa toivonsa Gothamin yleiseen syyttäjään. Rachelin sulhanen Harvey Dent edustaa toisenlaista, puhdasluontoista sankaria, jonka pistäessä rikolliset kuriin ei Batmania enää tarvita. Mielipuolinen Jokeri ei kuitenkaan ole valmis moiseen, vaan haluaa houkuttaa Batmanin esille ja aiheuttaa kaaosta vakuuttaakseen koko Gothamin aikeistaan. Kukaan ei ole turvassa, ja Batman on päätöksen edessä.

Episodin ensi-ilta arviossa Yön ritari julistettiin välittömästi lajinsa parhaaksi: ”Kyseessä ei ole vain kaikkien Batman-elokuvien ykkönen, vaan myös paras sarjakuvasankarielokuva kautta aikojen”, ylisti Tuomas Riskala arviossaan heinäkuussa 2008. ”Mykistävän upea Yön ritari ei pelkästään lunasta odotuksia vaan menee niistä reilusti yli”, arviossa kirjoitettiin.

Jos et ole tätä sarjakuvafilmatisointien helmeä nähnyt, niin se tulee sunnuntaina Subilta kello 21.00.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa