Tänään tv:ssä: ”Aivotonta efektiviihdettä” – Supersankarileffan jatko-osa on tyhjien peltipurkkien kolinaa

Ykkösosan fani voi kyllästyä elokuvaan paljon ennen loppua.

Ensimmäinen Iron Man (2008) oli viihdyttävä supersankarielokuva, jota kantoi Robert Downey Jr:n rento roolisuoritus.

Vuonna 2010 valmistuneessa jatko-osassa Yhdysvaltain senaatti vaatii Tony Starkia luovuttamaan kehittämänsä Iron Man -puvun armeijan käyttöön, mutta mies kieltäytyy peläten sen joutuvan vääriin käsiin.

Stark saa myös selville, että hänen keinosydämensä myrkyttää hänen verenkiertoaan kohtalokkaien seurauksin. Haasteita tarjoaa myös venäläinen Ivan Vanko (Mickey Rourke), Starkin isän entisen kollegan katkeroitunut ja kylmäverinen poika.

Downeyn esittämää Tony Starkia ajanut missio on kadonnut, ja hän on jälleen keskittymiskyvytön pintaliitäjä – ja niin on elokuvakin.

Lopputulos on turhanoloisten draamanpätkien nitomaa tietokonepeltipurkkien tappelua. Aivottomana efektiviihteenä Iron Man 2 toimii, mutta ykkösosan fani voi kyllästyä siihen paljon ennen loppua.

Ohjauksesta vastaa ykkösosan tapaan Jon Favreau. Downeyn lisäksi elokuvassa näyttelevät Don Cheadle, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Sam Rockwell ja Samuel L. Jackson.

Iron Man 2 nähtiin jo kertaalleen viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Vielä on kaksi lähetystä hieman inhimillisempään aikaan.

  • Ti 11.05.2021 klo 21.00, Hero
  • Su 30.05.2021 klo 21.20, Nelonen

Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat