Tänään tv:ssä: Anthony Hopkins viimeistä kertaa legendaarisessa roolissa – Tämä lupaus on pitänyt

IMDb-arvosana 7,2.

6.1.2021 06:30

Tänään esitetään televisiossa Thomas Harrisin menestysromaaniin perustuva Punainen lohikäärme vuodelta 2002, jossa nähdään kaikkien tuntema sarjamurhaaja Hannibal Lecter.

Ennen kuin Harris kirjoitti Uhrilampaat ja Hannibalin, hänen kynästään syntyi Punainen lohikäärme, romaanitrilogian ensimmäinen kirja, josta myös Michael Mann on tehnyt oman filmatisointinsa Manhunter vuonna 1986.

Punaisen lohikäärmeen päähenkilöitä ovat mielipuolet, suoranaiset ihmishirviöt: Anthony Hopkins rikospsykologi-sarjamurhaaja Hannibal Lecterinä ja Ralph Fiennes Hammaskeiju-sarjamurhaaja Francis Dolarhydena.

Lecter on juuri saatu kiinni verekseltään erityisen herkullisen päivällisen jälkeen. Lecterin kiinniotosta vastaa FBI:n agentti Will Graham (Edward Norton), jonka Lecter yrittää tappaa. Lecter päätyy vankimielisairaalan eristysselliin elinkautista viettämään, lukkojen ja pitkien käytävien taakse.

Graham päätyy varhaiseläkkeelle, josta häntä yrittää kammeta takaisin hommiin hänen entinen pomonsa Jack Crawford (Harvey Keitel). Tutkimusavuksi Graham tarvitsee superälykkään ja murhaajan mieltä suvereenisti ymmärtävän Lecterin.

Ralph Fiennesillä on nahoissaan yhtä aikaa herkkä ja raaka Francis Dolarhyde, jolla on pakkomielle kulttirunoilija William Blaken luomaan Red Dragoniin. Dolarhydeen ihastunutta sokeaa Reba McClanea näyttelee upeasti Emily Watson. Sivuosassa toimittajan roolissa nähdään Philip Seymour Hoffman.

Elokuvan valmistuttua Hopkins ilmoitti, että tämä on hänen viimeinen esiintymisensä Lecterin roolissa. Lupaus on pitänyt.

Ohjauksesta vastaa Brett Ratner (Rush Hour).

Punainen lohikäärme esitetään loppuviikon aikana televisiossa kolme kertaa:

  • Ke 06.01.2021 klo 21.00, TV5
  • Pe 08.01.2021 klo 21.00, Kutonen
  • La 09.01.2021 klo 23.05, TV5

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia