Tänään TV:ssä: BBC:n näyttävä ja ahdistava pukudraama rikkaiden nukkekodista, joka käynnistää oudon tapahtumasarjan

Ylellä nähtävä Nukkekaappi-minisarja perustuu muutaman vuoden takaiseen menestysromaaniin.

24.3.2018 11:46

Englantilainen Jessie Burton kirjoitti esikoiskirjansa Nukkekaappi (The Miniaturist) niin menestyksekkäästi, että sen kustantamisesta käytiin tarjoussota vuonna 2014, joten ei ole mikään ihme, että teoksesta tehtiin myös televisiosovitus.

Nukkekaappi-minisarja sai ensi-iltansa Briteissä viime vuoden lopussa, kun sarjan kaksi osaa esitettiin tapaninpäivänä ja uudenvuodenaattona. Suomessa sarja on kuitenkin jaettu yhteensä kolmeen osaan, mikä saattaa vaikuttaa jaksojen loogisuuteen.

Sarja, ja romaani, kertoo köyhästä ja vaatimattomasta nuoresta naisesta, joka saapuu maaseudulta Amsterdamiin rikkaan kauppiaan vaimoksi 1600-luvun lopulla. Naisen on vaikea sopeutua miehensä siskon pyörittämään ankaraan huusholliin, ja hän saa mieheltään lahjaksi nukkekodin, joka oli tuohon aikaan rikkauden merkki. Nainen tilaa kalusteita ja nukkeja nukkekotiinsa, mutta pian miniatyristi alkaa lähettää naiselle tuotteita tilauksetta. Aluksi viattomalta vaikuttava tapa saa outoja piirteitä, jotka muuttuvat pian vaarallisiksi.

Nukkekaappi nähdään Yle TV1:llä lauantai-iltaisin 24. maaliskuuta alkaen. Jaksot ovat myös katsottavissa Yle Areenassa.

 

Lisää luettavaa