Tänään tv:ssä: Ei uskoisi, mutta tämä vuoden 2017 hitti on arvostetun sivuston mukaan maailman paras elokuva – Kyseessä vieläpä jatko-osa

Täydet prossat.

Karhuherra Paddington on vuoden 2017 jatko-osassa kotiutunut Lontooseen. Duffelitakkinen ja huopahattuinen karhu viettää Brownien luona varsin mukavaa elämää.

Lucy-tädin 100-vuotissyntymäpäivä lähestyy. Lahjaksi Paddington löytää Gruberin (Jim Broadbent) antiikkipuodista vanhan Lontoo-aiheisen ponnahduskirjan. Koska kirja osoittautuu arvokkaaksi, päättää Paddington ryhtyä ikkunanpesijäksi.
Kirjaan iskee silmänsä myös Phoenix Buchanan.

Ikääntyvän näyttelijän hohdokkaat päivät teatterilavoilla ovat vaihtuneet koiranruokamainoksiin. Hugh Grant on loistava pahisnäyttelijän roolissa.

Paul Kingin ohjaama Paddington (2014) hurmasi katsojat. Toinen osa on yhtä mukaansatempaava. Erikoistehosteet ja animointi ovat taidokkuudessaan omaa luokkaansa. Elokuvassa herää henkiin Michael Bondin luoma ja Peggy Fortnumin kuvittama Paddington-kirjojen Lontoo, lumoava satukaupunki.

Paddington 2  sai kriitikoilta ylistävät arviot. Itse asiassa niin ylistävät, että siitä tuli Rotten Tomatoes -sivuston korkeimmalle nostettu elokuva. Sen tuoreusprosentti on tasan sata. Jopa maailman parhaaksi ylistetty Citizen Kane jäi kakkoseksi, kun sen lukema putosi hiljattaen 99 prosenttiin yhden negatiivisen arvion löydyttyä arkistojen kätköistä.

Paddington 2 esitetään TV5-kanavalla nyt kolmeen otteeseen:

  • La 22.05.2021 klo 19.00
  • Su 23.05.2021 klo 15.40
  • Ti 25.05.2021 klo 14.45

Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat