Tänään tv:ssä: Elokuva, jota Al Pacino ei halunnut missään nimessä tehdä – Lopputuloksena legendaarinen roolisuoritus ja Oscar-voitto

Televisiosta tulee tänään vuonna 1992 valmistunut Naisen tuoksu.

15.12.2019 06:30

Al Pacino palkittiin Oscarilla sokean, elämästä nautiskelevan ja temperamenttisen sotaveteraani Frank Sladen roolista.

Frank haluaa viettää juhlapyhän New Yorkissa, joten sokealle miehelle hankitaan apupoika. Lyhyt maksullinen keikka kiinnostaa opiskelijapoikaa (Chris O’Donnell), joka yllätyksekseen saa pestistä palkkion kera myös tiukan oppitunnin elämästä.

Nuori O’Donnell oli Naisen tuoksun jälkeen hyvässä nosteessa. Näyttelijä antoi kasvonsa ensin Kolmen muskettisoturin (1993) D’Artagnanille ja pian sen jälkeen Batmanin apupoika Robinille (Batman Forever, 1995). Sukkahoususeikkailun jälkeen O’Donnell on kuitenkin tunnettu parhaiten NCIS Los Angeles -rikossarjasta.

Naisen tuoksun lisäksi muun muassa Beverly Hills kytän (1984) ohjannut Martin Brest ei ole tehnyt lisää elokuvia sitten Giglin (2003), Ben Affleckin ja Jennifer Lopezin surullisenkuuluisan rikoskomedian.

Pacino aluksi kieltäytyi roolista, jota tarjottiin myös Harrison Fordille, Jack Nicholsonille, Dustin Hoffmannille ja Joe Pescille. Vastahakoisen Pacinon agentti painosti hänet lopulta ottamaan roolin, ja lopputulos oli Oscar-historiaa.

Naisen tuoksu esitetään TV5-kanavalla sunnuntaina 15.12.2019 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa