Tänään tv:ssä: Ensi kertaa Suomen kanavilla – Amerikkalainen teinikomedia tehtiin suomalaisvoimin

Episodin tähdet ★★★★

25.2.2024 05:00

Vuoden 2020 elokuva Supercool näyttää sataprosenttisesti amerikkalaiselta high school -komedialta, mutta taustalta paljastuu suomalaiset tekijät: Yellow Film -tuotantoyhtiön tuottaja-käsikirjoittaja Olli Haikka ja ohjaaja Teppo Airaksinen (Kulman pojat, Juice).

Supercool kertoo nuoresta Neilistä, joka on lahjakas piirtäjä mutta kaikkea muuta kuin cool. Unelmien tyttö on pelkkä kaukainen fantasia. Neilin kaveri Gilbert taas haluaisi sometähdeksi, mutta sekään ei tunnu kovin realistiselta.

Sitten tulee taianomainen hetki, joka tekee unelmista totta.

Tarina ei ole erityisen omaperäinen, mutta pääkaksikkoa esittävät Jake Short ja Miles J. Harvey pelaavat hyvin yhteen. Dialogi on täynnä hillitöntä ja paikoin todella roisiakin läppää.

Teppo Airaksinen on puikoissa kuin olisi ikänsä tehnyt elokuvia Amerikassa, vaikka Supercool on hänen ensimmäinen englanninkielinen ohjaustyönsä.

”Olen elämässäni käynyt amerikkalaista lukiota nolla minuuttia”, Airaksinen kertoi Episodin haastattelussa.

”Tutustuminen lähti ihan siitä, miten siellä ruokaillaan. Se oli todella haastavaa. Onneksi meillä oli työpajoja näyttelijöiden kanssa. Painotin tosi paljon, että teidän täytyy ottaa itse vastuuta hahmoista ja siitä, miten ne puhuvat. High school -komediahan on oma genrensä, ja genretuntemukseni on suht vahva. Elokuvan pitäisi kuitenkin ponnistaa jostain todellisesta”, Airaksinen taustoitti.

Supercool esitetään nyt Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa. Elokuva nähdään Subilla sunnuntaina 25.02.2024 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia