Tänään tv:ssä: Ensi kertaa Suomen kanavilla – Viihdyttävä suurelokuva sai hämäävän nimen

IMDb-arvosana 6,3.

Skotlannin Marian ja Englannin Elisabet I:n valtataistelua on kuvattu kirjoissa, televisiossa ja valkokankailla useaan otteeseen ja varmaan kaikista mahdollisista näkökulmista.

Kahden erilaisen kirkon johtaman valtapelin lopputuloskin on monille tuttu. Siinä ei käy hyvin. Vuonna 2018 valmistunut Kaksi kuningatarta alkaa tällä tietyllä kohtauksella, kunnes sitten hypätäänkin jo vuosia taaksepäin.

25 miljoonan dollarin budjetilla kuvatussa elokuvassa skotlantilaista kuningatarta esittää amerikkalaissyntyinen, mutta irlantilaiseksi useimmin mielletty Saoirse Ronan. Englantilaisen kuningattaren roolissa nähdään australialainen Margot Robbie.

Upealta näyttävä leffa on historian oppitunniksi ehkä liian suoraviivainen, mutta sen Oscar-ehdokkuudet se puvustuksesta sekä maskeerauksesta ovat vähintäänkin ansaittuja.

Elokuvan alkuperäinen nimi on Mary Queen of Scots, mutta Suomessa se on saanut nimen Kaksi kuningatarta, joka on hieman harhaanjohtava, sillä Ronan on selkeässä pääroolissa, ja Robbieta nähdään ruudulla yllättävän vähän.

Kaksi kuningatarta esitetään nyt ensimmäistä kertaa Suomen televisiossa. Luvassa on kolme esitystä.

  • Su 20.06.2021 klo 21.00, TV5
  • Ti 22.06.2021 klo 00.00, TV5
  • La 26.06.2021 klo 18.40, FRII

Katso traileri alta.

YouTube video