Tänään tv:ssä: Eriparinen kyttäkaksikko jahtaa roistoja – Komedia lupaa naisenergiaa ruudun täydeltä

Episodin tähdet ★★★

3.4.2024 06:30

Morsiusneidoilla kultasuoneen iskenyt Paul Feig luotti naisenergiaan myös vuoden 2013 elokuvassa The Heat.

Tällä kertaa käsittelyyn pääsevät poliisikomediat, joissa on totuttu näkemään epäsuhtainen, mutta miespuolinen parivaljakko.

Epäsuhtainen parivaljakko on kyseessä myös The Heatissa. Ashburn (Sandra Bullock) on siisti ja tehokkuudessa äärimmilleen viety FBI-agentti, jolla ei ole muita ystäviä kuin naapurin kissa. Hän elää omassa erinomaisuuden kuplassaan eikä pidä itseään epäsosiaalisena tai ei-suosittuna.

Kaikkihan toimii ja rosmot saadaan kiinni. Mullins (jo Morsiusneidoissa hurmannut Melissa McCarthy) on puolestaan epäsiisti ja rääväsuinen bostonilaispoliisi, joka tulee toimeen tyypin kuin tyypin kanssa – joidenkin kanssa hyvin ja joidenkin huonosti. Mutta jotain yhteistäkin naisilla toki on: molemmat ovat into pinkeänä, kun pääsevät käsiksi järeisiin aseisiin.

Nämä kaksi naista heitetään yhteen jahtaamaan häikäilemätöntä huumepomoa, ja Katie Dippoldin ensimmäinen elokuvakäsikirjoitus ottaa ansiokkaasti tuulta alleen. Perinteistä kaverikomediaan kuuluvaa selän takana kieroilua sekä vinoilua suoraan päin naamaa tarjoileva tarina on periaatteessa nähty moneen kertaan – mutta ei tätä ennen naisnäyttelijöillä. Ashburn ja Mullins kilpailevat siitä, kumpi on parempi poliisi ja vetävät vapaa-ajallaan itsensä kaatokänniin. Sosiaalisista haasteistaan huolimatta he ovat molemmat alansa asiantuntijoita, eikä heitä pysäytä mikään kun vauhti saadaan päälle.

Bullock ja McCarthy ovat oivallinen valinta rooleihinsa, sillä näiltä naisilta irtoaa sekä fyysinen että vakavalla naamalla heitetty verbaalihuumori. Varsinkin McCarthy pistää itsensä likoon toden teolla. Hänen roolihahmoaan retuutetaan läpi autojen ikkunoiden ja yli aitojen. McCarthyn tapauksessa suurin viehätys nousee kuitenkin hänen huulenheitostaan, tai pikemminkin niiden asioiden laukomisesta, joita Mullins pitää ihan asiallisina faktoina. Hahmon puolesta nolostuva katsoja ei välttämättä ole aina samaa mieltä.

Hauskuutta irtoaa niin Mullinsin yhden illan suhteista kuin vessakäynneistäkin ja kaiken tämän vastapainona jakkupukuinen Ashburn joutuu väkisin kasvamaan ulos omasta tiukkapipoisuudestaan. Tarina kulkee läpi kaiken toimintakohelluksen kohti henkistä kasvua, mutta kokonaisuutena The Heat jää hieman haparoimaan ja osa vitseistä uhkaa kääntyä itseään vastaan.

The Heat esitettiin jo pääsiäisenä Star Channelilla kaksi kertaa. Luvassa on vielä pari esitystä samalla kanavalla:

  • To 04.04.2024 klo 00.40
  • Pe 05.04.2024 klo 22.00

Elokuva löytyy myös Disney Plussasta. Katso traileri alta.

Arvio: Helinä Laajalahti

Lisää luettavaa