Tänään tv:ssä: ”Helvetillisen kova”, sanoi Quentin Tarantino tästä räjähtävästä rikoselokuvasta, eikä voi muuta kuin nyökkäillä hyväksyvästi!

IMDb-arvosana 7,7.

24.9.2021 05:00

Vuonna 2004 valmistuneen Koston liekin päähenkilö John Creasy (Denzel Washington) on alkoholisoitunut entinen CIA:n tappaja, joka saa tehtävän Mexico Cityssä.

Creasy palkataan suojelemaan autotehtailijan nuorta tytärtä (Dakota Fanning) kaappauksen pelossa. Suojelutehtävä epäonnistuu ja johtaa vakavaan perhetragediaan.

Menneisyytensä katkeroittama mies ryhtyy janoamaan kostoa hinnalla millä hyvänsä.

Creasyn on tehtävä se, minkä hän parhaiten osaa; tappaa kaikki tapahtumiin osallistuneet ja siitä hyötyneet. Ja heitä on monta.

Koston liekki on poliittisesti epäkorrekti, moraalisesti mielenkiintoinen ja vahvasti tunteisiin vetoava kostoelokuva. Hätiköidytkin johtopäätökset ovat aina oikeita, kun sankarilla on tarpeeksi taakkaa niskassa.

Ridleyn Scottin nuorempi veli, vuonna 2012 oman käden kautta kuollut Tony Scott (Top Gun, True Romance) rakensi tarinasta intensiivisen ja räjähtävää toimintaa sisältävän elokuvan.

”Helvetillisen kova”, siteerattiin Quentin Tarantinoa elokuvan julisteessa, ja voimme vahvistaa sen.

Koston liekki esitetään Subilla perjantaina 24.09.2021 klo 21.00. Elokuva lisättiin vastikään myös Netflixin valikoimiin. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa