Tänään tv:ssä: Huikea viiden tähden tieteisseikkailu kurottaa kohti tähtiä – ja onnistuu siinä

IMDb-arvosana 8,6.

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2014 valmistunut Interstellar.

Maapallo vetelee viimeisiään, ja yhteiskunnat on valjastettu muutamien vielä satoa tuottavien kasvien viljelemiseen.

Maissifarmia pyörittävä entinen astronautti joutuu valinnan eteen: jäädäkö perheensä luokse vai osallistuako ihmiskunnalle uuden kodin etsintään silläkin uhalla, ettei enää ehdi nähdä omia lapsiaan.

Christopher Nolanin tieteisspektaakkeli kattaa koko kerronnan kirjon huikeista avaruusseikkailuista ristiriitaisin tuntein avaruutta haravoivien astronauttien ja heitä maapallolla kaipaavien sukulaisten ja ystävien inhimillisiin tarinoihin.

Nolanin muiden hittien tavoin ohjaajaneron intiimiyttä ja suureellisuutta sekoittava kerronta huijaa hyvällä tavalla uskomaan, että katsoo jotain vieläkin syvällisempää kuin mihin sinänsä kiinnostavat kaipuun, vastuun ja toivon teemat todellisuudessa yltävät.

Pääosia esittävät Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, John Lithgow, Michael Caine ja Matt Damon.

Interstellar sai Episodin arviossa viisi tähteä.

”Kosminen seikkailukertomus kurottaa kohti tähtiä ja onnistuu siinä. Interstellar on yhtä syvällinen kuin 2001: Avaruusseikkailu, yhtä jännittävä kuin Alien ja yhtä koskettava kuin E.T.”, arviossa ylistettiin.

Interstellar esitetään Nelosella perjantaina ja lauantain välisenä yönä 19.06.2021 klo 00.20. Katso alta kohtaus elokuvasta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut