Tänään tv:ssä: Ikoninen kauhuklassikko sai jatkoa lähes 40 vuoden odotuksen jälkeen

Episodin tähdet ★★★

20.6.2024 06:30

Hohto (1980) on Stephen Kingin teosten filmatisoinneista ehkä arvostetuin, vaikka kirjailija sitä itse vihaakin. Lähes 40 vuotta Hohdon valmistumisesta tarina jatkui uudella elokuvalla.

Mike Flanaganin ohjaama vuoden 2019 elokuva Doctor Sleep on tavallaan sekä jatko-osa Stanley Kubrickin elokuvalle että filmatisointi Kingin Tohtori Uni -teoksesta.

Kummassakaan tavoitteessaan elokuva ei kunnolla onnistu. Kuvaavaa onkin, että parasta Doctor Sleepissä ovat uudelleenfilmatut Hohdon kohtaukset ja muut Kubrickilta lainatut elementit.

Hohdon tapahtumista on kulunut 40 vuotta, ja Dan Torrance (Ewan McGregor) on nyt keski-ikäinen mies. Alkoholisoitunut Dan kohtaa nuoren tytön nimeltä Abra, jolla on samanlainen kyky ”hohtaa”.

Myös kuolemattomuutta tavoitteleva kultti on löytänyt yliluonnollisen voiman ja imee sen kantajista energiaa. Tästä syntyvä juonikuvio on hölmö ja heikoimmillaan tahattoman koominen.

Parasta elokuvassa on sen tyylikäs visuaalinen ilme. Ewan McGregor on erinomainen valinta rooliin, mutta hänen pätevä roolisuorituksensa ei riitä täysin kannattelemaan ylipitkää elokuvaa.

Doctor Sleep esitetään nyt televisiossa kolme kertaa:

  • To 20.6.2024 klo 21.00, TV5
  • Pe 21.6.2024 klo 23.40, TV5
  • Su 23.6.2024 klo 21.00, Kutonen

Elokuva kuuluu tällä hetkellä Prime Videon valikoimaan. Katso traileri alta.

Lue myös: Doctor Sleepin ohjaaja on haukannut ison palan mutta selviytyy siitä

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia