Tänään tv:ssä: Joker-ohjaajan komedia ottaa leveistä kauluksista ja välkkyvistä diskovaloista kaiken irti

Tänään nähdään televisiossa toimintakomedia Starsky & Hutch, joka perustuu Suomessakin esitettyyn samannimiseen 70-luvun poliisisarjaan.

Todd Phillipsin (Kauhea kankkunen, Joker) ohjaama elokuva on tehty alkuperäistä sarjaa komediallisemmalla otteella. Se on nostalgista ja rennon letkeää 70-luvun retroilua, jossa diskovalot ja leveät kaulukset vilkkuvat.

Starsky ja Hutch ovat etsiviä kuvitteellisessa Bay Cityn kaupungissa. Poliisielokuvien kirjoittamattoman säännön mukaan heistä tehdään työpari, vaikka he ovat luonteeltaan täysin erilaisia eivätkä tule toimeen keskenään.

Ben Stillerin esittämä David Starsky on virkaintoilija, joka ei pidä kahvitaukoja. Hän omistautuu täysin työlleen mutta joutuu uurastuksestaan huolimatta elämään edesmenneen poliisiäitinsä legendaarisen maineen varjossa.

Ken ”Hutch” Hutchinson (Owen Wilson) taas ottaa poliisintyönsä vähän liiankin rennosti. Hän rikkoo jatkuvasti sääntöjä ja hankkii lisätuloja toimimalla välillä jopa lain tuolla puolen.

Ensimmäiseksi yhteiseksi tehtäväkseen Starsky ja Hutch saavat laajan huumejutun. Ulospäin rehelliseltä liikemieheltä vaikuttava Reese Feldman (Vince Vaughn) onkin itse asiassa huumediileri, joka tuo markkinoille täysin uudentyyppisen tuotteen. Alamaailman laboratorioissa on kehitetty makeutusaineelta maistuva kokaiini, jota huumekoiran nenäkään ei tunnista.

Etsiväparin undercover-tutkimukset vaihtelevine valepukuineen antavat monta tekosyytä parodioida aikakauden elokuvia. Osansa tästä saavat ainakin Easy Rider, Saturday Night Fever ja Likainen Harry.

Elokuvan 70-luvun maailma on rakennettu tyylikkäästi pienimpiä yksityiskohtia myöten. Starsky & Hutch on puvustajan, lavastajan ja maskeeraajan märkä uni.

Starsky & Hutch nähdään Subilla maanantaina 9.12.2019 klo 21.00. Katso traileri alta.