Tänään tv:ssä: Juopottelua, panemista ja sekoilua – eritteet lentävät kotisohvalle asti

Tänään nähdään televisiossa Juha Vuorisen tekstiin perustuva Juoppohullun päiväkirja.

Viinan kiroista kertova elokuva on täynnä juopottelua, panemista ja sekoilua. Sylki, paska ja veri lentävät niin, että sitä tuntuu roiskuvan katsojan sohvalle asti. Joonas Saartamon esittämä Juha Berg on tragikoominen hahmo, jonka kautta elokuva näyttää sen, miten painajaismaisia alkoholismin kirot voivat olla.

Elokuvan tekemisen aikoihin vasta 26-vuotias esikoisohjaaja Lauri Maijala tulee teatterin maailmasta, ja se näkyy. Lopputuloksessa on jotain turkkalaista. Hurjaan fyysiseen ilmaisuun yhdistyy paljaiden miesvartaloiden estoton esittely.

Näyttämöversionkin sovittanut Maijala on laatinut käsikirjoituksen itse, ja dramaturgisesti elokuva etenee napakasti. Kuvallisessa ilmeessä Maijala on saanut loistavaa tukea kuvaaja Rike Jokelalta. Jokelan ja lavastaja Markku Pätilän avustuksella Juoppohullun päiväkirjasta on saatu aikaan visuaalisesti tyylikäs elokuva.

Vaikka elokuva onkin paikoin raivostuttavan ärsyttävä, niin ei voi kuin ihailla energisiä ja kaikkensa antavia näyttelijöitä.Joonas Saartamon ilotulitus saa taustatukea sympaattiselta Santtu Karvoselta ja rumaksi maskeeratulta Krista Kososelta. Johannes Holopaisen dekadentti roolihahmo on myös mainio.

Juoppohullun päiväkirjan esittää YLE TV2 lauantaina 03.01.2015 klo 22.05.

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut