Tänään tv:ssä: Jurassic World -ohjaaja teki vuonna 2017 pienen budjetin leffan, jota ei nähty Suomen teattereissa

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2017 valmistunut The Book of Henry.

Henry on paitsi yksitoistavuotias koulupoika myös poikkeuksellisen älykäs lapsi.

Henryn päivät kuluvat pikkuveljestä ja perhearjesta huolehtimiseen, sillä yksinhuoltajaksi jääneen äidin tarmoa verottavat työ tarjoilijana sekä piilevä masennus, jonka hän kätkee impulsiivisen lapselliseen käytökseen.

Neroudestaan huolimatta Henryn on kuitenkin vaikea ymmärtää maailmaa, joka toimii aikuisten kylmällä logiikalla. Niinpä hän laatii suunnitelman, jonka pitäisi ratkaista ongelmat kertaheitolla.

The Book of Henry vetoaa upeilla hahmoillaan ja pääroolien näyttelijätyöllä. Jaeden Lieberher ja Jacob Tremblay lämmittävät sydäntä veljeksinä, eikä Naomi Watts ujostele mennä homssuisen duunariäidin nahkoihin.

Yhtä lailla toimii Colin Trevorrow’n (Safety Not Guaranteed, Jurassic World) ohjaus, joka ontuvista juonenkäänteistä huolimatta solmii tarinasäikeet lopussa yhteen katsojaa ilahduttavasti.

Elokuvasta ei tullut Yhdysvalloissa toivottua menestystä, joten sitä ei Suomessa nähty elokuvateattereissa lainkaan.

The Book of Henryn ensiesitys Suomessa nähtiin TV5-kanavalla viime sunnuntaina. Nyt se nähdään uusintana torstain ja perjantain välisenä yönä 27.03.2020 klo 00.30. Elokuva nähdään vielä myös FRII-kanavalla lauantaina 28.03.2020 klo 22.55

Esitys on uusinta sunnuntailta. Katso traileri alta.