Tänään tv:ssä: ”Kenen päähänpisto tämä elokuva oikein oli?” – Naurettavan huono toimintaseikkailu tehtiin jättibudjetilla

IMDb-arvosana 5,9.

Kaksi länsimaista palkkasoturia saapuu Kiinaan etsimään arvokasta mustaruutia. He joutuvatkin keskelle vuosisatoja kestänyttä veristä sotaa.

Vuonna 2017 ilmestynyt The Great Wall on mielenkiintoinen elokuva siinä mielessä, että se oli ensimmäinen idän ja lännen yhteinen suurtuotanto, joka suunnattiin etupäässä Kiinan markkinoille.

Pääosia esittävät Matt Damon ja Pedro Pascal (Game of Thrones, Mandalorian).

Vaikka elokuva keräsi yli 300 miljoonan dollarin lipputulot maailmanlaajuisesti, se jäi silti tappiolliseksi, sillä tuotoilla ei katettu valtavia tuotanto- ja markkinointikustannuksia.

Kaikkien aikojen kallein Kiinassa kuvattu tuotanto herättääkin lähinnä kysymyksen: kenen päähänpisto tämä elokuva oikein oli! Ei ole helppo unohtaa näkyä Damonista pakenemassa hirviötä, joka yrittää purra irti hänen poninhäntänsä.

Naurettavan huono elokuva on kiinalaisen militarismin ylistys, jossa on mukana Cirque du Soleil -tyyppisiä akrobaattisia temppuja Damonin esittämänä.

Kiusaantuneelta näyttävä Willem Dafoe piileskelee varjoissa ja toivoo, ettei kukaan huomaa häntä. Ohjaaja Zhang Yimou on ehkä antanut meille Heron ja Lentävien tikarien talon, mutta tällä kertaa projektin iso mittakaava vain alleviivaa sen lukuisia puutteita.

The Great Wall
esitetään nyt televisiossa kolmeen otteeseen:

  • Ma 21.06.2021 klo 21.00, TV5
  • Ke 23.06.2021 klo 00.05, TV5
  • Pe 25.06.2021 klo 21.00, Kutonen

Katso traileri alta.

YouTube video