Tänään tv:ssä: ”Kevyesti vuoden 2011 parhaita Hollywood-tuotantoja” – Eokuvasarja käynnistyi uudelleen onnistuneesti

IMDb-arvosana 7,6.

1.2.2021 05:00

Vuonna 2011 valmistunut Apinoiden planeetan synty käynnisti legendaarisen Apinoiden planeetta -elokuvasarjan uudelleen.

James Franco (127 tuntia) esittää tiedemiestä nimeltä Will Rodman, joka etsii parannusta Alzheimerin tautiin ja tekee eläinkokeita apinoilla. Kokeiden avulla yritetään saada luotua täysin uusi apinalaji, jonka älykkyys yltää ihmisen tasolle. Rodmanin ensimmäinen koe-eläin on apina nimeltä Caesar, joka on nopea oppimaan mutta ei suostu alistumaan ihmisen auktoriteettiin.

Rodmanin tutkimusten myötä Caesar tulee niin älykkääksi, että se pääsee pakenemaan häkistään. Caesarista tulee johtaja, joka johdattaa apinat ihmiskuntaa vastaan. Rodman on ainoa, joka pystyy estämään apinoiden vallankumouksen.

Francon ohella elokuvassa nähdään muun muassa Slummien miljonääristä tuttu Freida Pinto. Caesar-apinaa esittää Andy Serkis (Taru sormusten herrasta, King Kong).

Ohjauksesta vastaa brittiläinen Rupert Wyatt (The Escapist).

Apinoiden planeetan synty sai kriitikoilta hyvät arvostelut kautta linjan. Episodin mukaan se oli kevyesti ilmestymisvuotensa parhaita Hollywood-elokuvia,

Yleisö- ja arvostelumenestykseksi osoittautunut uudelleenkäynnistys esitetään Subilla maanantaina 01.02.2021 klo 21.00 ja perjantaina 05.02.2021 klo 03.05. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa