Tänään tv:ssä: Hyvävartaloiset ja estottomat bikinitytöt viettävät syntisen loman

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2012 valmistunut Spring Breakers.

26.6.2016 06:27

Entiset Disney-tähdet Selena Gomez ja Vanessa Hudgens ravistelevat imagoaan kiehtovan jännitysdraaman estottomina opiskelijatyttöinä, jotka unelmoivat pääsevänsä kahden parhaan tyttökaverinsa kanssa viettämään syntistä spring break -lomaa Floridaan. Todellinen seikkailu käynnistyy, kun bilematkalleen rahoitusta etsivä nelikko kohtaa paikallisen gangsterin ja huumediilerin (James Franco).

Vaikka Harmony Korinen ohjaustyö keräsi myönteisiä arvioita, pohjaa elokuvan maine pikemminkin sen ”rohkeudelle”. Voiko elokuvaa tehdä tämän myyvemmäksi? Se kertoo neljän teinitytön kevätlomasta Floridassa. Hyvävartaloiset tytöt esiintyvät bikineissä paitsi elokuvan julisteessa myös lähes koko ajan itse elokuvassa. Kuvasto toistaa lähiotoksia statistien rinnoista, haaraväleistä ja dubstepin tahtiin hytkyvistä pepuista.

Elokuvan suosion ovat taanneet osaltaan pääosien nuoret näyttelijättäret. Erityisesti Selena Gomez, Vanessa Hudgens ja Ashley Benson ovat YouTube-sukupolvelle tuttuja kasvoja. Rachel Korine on ohjaajan vaimo.

Alastomuutta ja väkivaltaa sisältävä elokuva toistaa televisiosta tuttua kuvastoa, mutta lisää vielä muutaman silmille hyökkäävän kierroksen. On mahdoton sanoa, moniko nuori katsoja on tunnistanut elokuvan olevan pastissin muotoon puettua kulttuurikritiikkiä. Elokuvassa nuoruus on esitys, jonka vaikutusta tehostetaan päihteillä ja silikonilla.

Spring Breakers esitetään Hero-kanavalla sunnuntaina 26.06.2016 klo 22.00. Katso traileri alta.

(Episodi/JH&NH)

Lisää luettavaa