Tänään tv:ssä: Kohuromaanista tehty elokuva onnistui lähes täydellisesti – raakaa väkivaltaa satiirisella otteella

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2000 valmistunut Amerikan psyko.

Patrick Bateman (loistava Christian Bale) on newyorkilaisjuppi, joka ansaitsee omaisuuksia, elää ylellisyyden keskellä, sekä murhaa ihmisiä raaoin menetelmin. Hänen ja hänen työtoveriensa sekä muiden vauraiden tuttavien elämä on pelkkää pintaa ja hirviömäistä muista piittaamattomuutta, jonka Patrick on vienyt todelliseen ääripisteeseensä.

Bret Easton Ellisin vuoden 1991 kohuromaanin elokuvasovitus onnistui likipitäen täydellisesti. Romaanin yksityiskohtainen graafisuus elokuvaversiosta oli luonnollisesti pakko riisua pois, jotta sitä pystyttiin koskaan missään edes esittämään. Hienon kirjan teemat ja ideat välittyvät silti kirkkaina taidokkaasti tehdystä käsikirjoituksesta, jonka tulkinnassa nuori ja kaunis ensemble onnistuu paremmin kuin vain hyvin. 80-luvun kliinisintä hissimusiikkia, kiiltävänkauniita ympäristöjä, kauniita ihmisiä, merkkituotteita ja raakaa väkivaltaa tarjoillaan herkullisen satiirisella otteella.

Christian Balen lisäksi elokuvassa näyttelevät muun muassa Willem Dafoe, Justin Theroux, Reese Witherspoon ja Jared Leto.

Amerikan psyko esitetään Subilla lauantaina 12.08.2017 klo 21.00. Katso traileri alta.