Tänään tv:ssä: Kulttisuosioon nousseen elokuvasarjan toinen osa – Huikea takaa-ajo on leffan parasta antia

Episodin tähdet ★★★★

12.4.2024 06:30

Matrix: Reloaded on elokuvasarjan toinen osa, jossa konearmeija uhkaa ihmisten yhdyskunta Siionia, jonka kohtalo riippuu Keanu Reevesin esittämästä Neosta.

Tuomiopäivän kello alkaa tikittää Siionin ihmisille, kun käy ilmi että peräti 250 000 vartijarobotin armeija on ryhmittynyt kaupunkiin kohdistuvaan suurhyökkäykseen. Koneet aikovat ohittaa Siionin puolustuksen pureutumalla sen kimppuun suoraan maankuoren läpi.

Kun tilanne tajutaan, aikaa ei ole jäljellä enää paljoa: koneet saavuttavat Siionin 72 tunnin kuluessa, mikä on sekä Matrix Reloadedin että elokuvasarjan kolmannen osan Matrix Revolutionsin yhteenlaskettu aikajänne.

Neolla, Morpheuksella (Laurence Fishburne), Trinityllä (Carrie-Anne Moss) ja kumppaneilla on vain sen verran aikaa ryhtyä toimiin sekä reaalimaailmassa että etenkin Matrixissa välttääkseen ihmiskunnan lopullinen tuho.

Ensimmäisen Matrixin nähneelle Reloadedissa on paljon tuttua: paitsi elokuvan maailma ja sen lainalaisuudet, myös toimintajaksojen tyyli ja virtuositeetti.

Elokuvan keskeisin elementti ovat sen toiminta- ja taistelukohtaukset. Niiden toteutus onkin tehty todella viimeisen päälle. Pitkään jatkuva moottoritietakaa-ajo on siitä loistava esimerkki.

Matrix Reloaded esitetään nyt televisiossa kolme kertaa:

  • Pe 12.04.2024 klo 21.00, TV5
  • Su 14.04.2024 klo 21.00, Kutonen
  • To 18.04.2024 klo 22.20, TV5

Matrix-trilogia löytyyy myös Netflixistä ja HBO Maxista, missä on katsottavissa myös vuoden 2021 nelososa The Matrix Resurrections. Viides elokuva on tekeillä.

Katso alta ote Matrix Reloadedin takaa-ajokohtauksesta.

Arvio: Jukka Halttunen

Lisää luettavaa