Tänään tv:ssä: Laadukas jännityselokuva vuodelta 1988 – Harrison Ford joutuu ahdinkoon Pariisissa

IMDb-arvosana 6,9.

24.1.2024 06:30

Harrison Ford esittää pääosaa vuoden 1988 elokuvassa Frantic, joka sijoittuu Pariisiin.

Puolalaisohjaaja Roman Polanskin ohjaaman elokuvan keskushahmo on Fordin esittämä kirurgi nimeltä Richard Walker, joka osallistuu konferenssiin romanttisessa Ranskan pääkaupungissa .

Walkerin on tarkoitus on viettää vaimonsa Sondran (Betty Buckley) kanssa pari päivää hyvässä hotellissa. Kun Walker ajaa partaansa kylpyhuoneessa, hänen vaimonsa katoaa sillä välin.

Walker tajuaa, että jokin on vialla ja huomaa joutuneensa osaksi juonittelun, vakoilun, gangsterien, huumeiden ja murhien maailmaan.

Löytääkseen vaimonsa Walkerin on pärjättävä vieraassa kulttuurissa, jonka kieltä hän ei ymmärrä. Välinpitämättömistä poliiseista ja byrokraateista ei ole apua.

Salaperäinen nuori nainen nimeltä Michelle (Emmanuelle Seigner) antaa Walkerille yllättävää tukea.

Emmanuelle Seigner oli 19-vuotias, kun elokuvaa kuvattiin, eikä hän ranskalaisena teatteriperheen kasvattina tiennyt, kuka Harrison Ford oli.

Seigner kertoi haastattelussa Fordin olleen kuvauksissa oikein mukava kaikkia kohtaan. Lisäksi Seigner paljasti, että Ford oli huolissaan kohtauksista, joissa Seigner ajoi autoa ja Ford oli kyydissä. Ford päätti sen takia asennuttaa autoon ylimääräiset polkimet.

Tyylikkäästä musiikista vastaa legendaarinen säveltäjä Ennio Morricone.

Frantic esitetään nyt televisiossa kolmeen otteeseen:

  • Ke 24.01.2024 klo 21.00, TV5
  • Pe 26.01.2024 klo 00.15, TV5
  • La 27.01.2024 klo 21.00, Kutonen

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa