Tänään tv:ssä: Loistavan tieteisklassikon jatko-osa tehtiin minibudjetilla – ja se todellakin näkyy

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2004 valmistunut Starship Troopers 2, joka on jatko-osa Paul Verhoevenin modernille scifiklassikolle.

24.5.2016 05:05

Starship Troopers 2 on huono sci-fi-elokuva avaruudessa jättiläishyönteisiä vastaan taistelevista armeijan joukoista”, kertoo DVD Hohto -lehden numero 5/2004.

”Loistavan Starship Troopers -elokuvan jatko-osa vyöryttää silmille halvat studiolavasteet, kököt tehosteet ja pöljän juonen. Ötökät hyökkäävät sotilasjoukkoon, joka pakenee eristyneeseen etuvartioasemaan. Jotta joukko selviytyisi, mukaan taisteluun huolitaan asemalla oleva vanki. Ohjaajana on tehostemies Phil Tippett, joka ei saa luotua jännitystä. Kameraa ja valoja käytetään kuin juovuksissa. Leffa on migreenipotilaille hyvä jysärin lähde, ja muille ärsyttävää ajanhukkaa”, kirjoitti elokuvasta Anne Tolonen.

Yksi syy elokuvan kökköyteen saattaa löytyä pienestä budjetista. Internet Movie Databasen triviatieto kertoo, että elokuvan budjetti oli vain 5 prosenttia alkuperäisen budjetista. Alkuperäisen budjetti oli 105 miljoonaa dollaria, kun kakkonen tuotettiin noin 5 miljoonalla.

Starship Troopers 2:lla on huonoista arvioista huolimatta oma pieni fanijoukkonsa. Tosin se saattaa enemmän johtua elokuvan camp-arvoista kuin varsinaisista elokuvallisista ansioista. Elokuva esitetään Kutosella tiistaina 24.05.2016 klo 22.00.

Lisää luettavaa