Tänään tv:ssä: Yksi suomalaisen elokuvan huippuhetkistä – Lottovoitto Peter Franzénille ja Jasper Pääkköselle

IMDb-arvosana 7,0.

21.6.2022 06:30

Dome Karukosken ohjaama Leijonasydän ilmestyi vuonna 2013. Se kertoo uusnatsiporukan johtohahmosta, joka rakastuu kiihkeästi baarissa tapaamaansa Sariin, mutta suhdetta mutkistaa Sarin tummaihoinen poika.

Itäsuomalaiseen pikkukaupunkiin sijoittuvan elokuvan keskushahmo on Peter Franzénin esittämä Teppo. Uusnatsiporukan johtohahmona toimiva mies tapaa baarissa Laura Birnin esittämän Sarin.

Seuraa intohimon täyttämä kohtaaminen, joka ei jää pelkäksi yhden yön jutuksi.

Tepolle paljastuu, että Sarin poika Ramu (Yusufa Sidibeh) on tummaihoinen, mikä ei ole hyvä uutinen uusnatsijoukon johtajalle..

Teppo, Sari ja Ramu pärjäisivät ehkä muuten hyvin, mutta Tepon on vaikea päästä menneisyydestään eroon. Rasistista vihaa uhkuvan pikkuveli Harrin (Jasper Pääkkönen) ja muiden jengiläisten on mahdoton hyväksyä Tepon uutta perhettä.

Uusnatsin ja tummaihoisen pikkupojan tarina keräsi teattereissa peräti 200 000 katsojaa. Elokuva sai suurta huomiota Toronton elokuvajuhlilla, ja sen myötä Dome Karukoskelle alkoi avautua mahdollisuuksia kansainvälisenä huipputekijänä. Veljeksiä esittävät Petér Franzen ja Jasper Pääkkönen saivat elokuvan ansiosta roolit Viikingit-menestyssarjassa.

”Me luultiin, että tämä on vain lokaali leffa – itäsuomalaisia uusnatseja on vaikea viedä maailmalle”, Dome Karukoski muistelee elämäkertakirjassa Hymypoika.

Leijonasydän esitetään nyt TV2-kanavalla kaksi kertaa:

  • Ti 21.06.2022 klo 21.00
  • La 25.06.2022 klo 22.20

Elokuva on katsottavissa Areenassa 15.7.2022 saakka. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia