Dome Karukosken elämäkerta kertoo, miten koulukiusattu poika nousi Hollywood-ohjaajaksi

Menestysohjaaja saa oman elämäkerran.

Kalle Kinnusen ja Matti Rämön kirjoittama Hymypoika piirtää tarkan kuvan lepsämäläispojan tiestä Los Angelesin tähtiloistoon.

Ohjaaja Dome Karukoski (s.1976) on valloittanut suomalaisten sydämet muun muassa elokuvilla Tyttö sinä olet tähti, Leijonasydän, Napapiirin sankarit ja Tom of Finland.

Viime vuonna Karukoskelta ilmestyi hänen ensimmäinen Hollywood-elokuvansa Tolkien.

Mutta millaisen matkan altavastaajia ja rakkauden vaikeutta kuvannut elokuvaohjaaja on itse kulkenut? Ja miten amerikkalaisnäyttelijän suomenruotsalaisesta pojasta tuli elokuvakoulun outolintu, kotimaisen leffan uusi toivo ja lopulta Hollywood-elokuvateollisuuden lupaava tulokas?

Huhtikuun 16. päivä ilmestyvässä Hymypoika-kirjassa Karukoskesta kertovat hänen elokuvistaan tuttu Suomen näyttelijöiden kärkikasti sekä ohjaaja itse. Matka on täynnä koettelemuksia, pettymyksiä mutta toisaalta suuria voittoja.

Kirjan ovat kirjoittaneet pitkän linjan toimittajat Kalle Kinnunen ja Matti Rämö. Kinnunen on toimittaja, Suomen Kuvalehden elokuvakriitikko ja tietokirjailija. Rämö on Seuran toimittaja, joka on erikoistunut tutkivaan journalismiin ja elokuviin.

Hymypoika ilmestyy 16. huhtikuuta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut