Tänään tv:ssä: Menestyselokuvan jatko-osa vuodelta 1992 – Nuori päätähti sai käsittämättömän suuren palkkion

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1992 valmistunut Yksin kotona 2 – Eksynyt New Yorkissa.

Vuoden 1990 menestyselokuvan jatko-osassa Kevin (Macaulay Culkin) eksyy tällä kertaa lomamatkalla New Yorkin koneeseen ja huomaa taas olevansa yksin, tällä kertaa vain kotia suuremmissa puitteissa. Nokkelana lapsena hän käyttää isänsä luottokorttia majoittuakseen hienoon hotelliin.

Jälleen kerran Kevin voi siis elää herroiksi ilman juuri sillä hetkellä omasta mielestään ärsyttävää perhettään.

Suurkaupunkiin ovat tietysti paenneet vankilasta ykkösosasta tutut roistotkin kieroine aikeineen. Tällä kertaa heidän kohteenaan on suuri lelukauppa, jonka tuotto on luvattu lasten sairaalalle. Kevin saa tietää tästä eikä luonnollisestikaan voi sallia moisen ryöstön tapahtumista.

Elokuva toistaa ensimmäisen osan juonikuvioita, mutta onneksi ympäristö on siinä määrin erilainen että uuttakin on mukaan keksitty. Jouluinen suurkaupunki luo kontrastia pienen lapsen yksinololle ja Kevinin nokkelaa selviytymistä seuraa ilokseen.

Iso suurkaupunki on muutenkin parempi ympäristö ainakin siinä mielessä, että se tarjoaa hieman monipuolisempia haasteita myös Kevinin hahmon tapaiselle nokkelaksi kirjoitetulle lapselle.

Macaulay Culkin sai pääroolistaan palkkioksi 4,5 miljoonaa dollaria, mikä oli ennätyksellinen summa vain 12-vuotiaalle näyttelijälle.

Yksin kotona 2 esitetään Subilla maanantaina 17.06.2019 klo 21.00. Katso traileri alta.