Tänään tv:ssä: Hämmennys – miksi lapsiperheiden odottama Disney-animaatio esitetään näin myöhään?

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2013 valmistunut Disney-animaatio Frozen.

4.6.2016 07:57

Frozenista tuli teattereissa valtava hitti. Elokuva ylitti harvinaisen miljardin dollarin rajan lipputuloissa. Menestyksen kruunuksi elokuva sai Oscar-palkinnot parhaasta animaatioelokuvasta ja parhaasta laulusta. Frozen on tällä hetkellä kaikkien aikojen tuottoisin animaatioelokuva.

Menestys onkin täysin ansaittua. Frozen – Huurteinen seikkailu on upean näköinen animaatio, ja tarinakin on kiehtova. Lumisiin maisemiin sijoittuva elokuva on saanut inspiraationsa H.C. Andersenin Lumikuningatar-sadusta. Synkkiäkin piirteitä sisältävä satu on Disney-käsittelyssä muuttunut kevyemmäksi, mutta tarinaa ei ole vesitetty. Keskushahmoina on kaksi sisarusta. Pohjoisen valtakunnan kruununperijä Elsalla on taianomainen kyky hallita jäätä ja lunta. Taikavoimat osoittautuvat leikeissä vaarallisiksi, ja pikkusisko Anna eristetään siskostaan. Kun koittaa Elsan kruunajaisten aika, Anna on löytänyt rakkauden. Uusi kuningatar ei kuitenkaan anna siunausta liitolle, ja syntyy jäätävän dramaattinen tapahtumaketju.

Suomenkielisen version äänirooleissa Saara Aalto, Katja Sirkiä, Axl Smith, Tuukka Leppänen, Tero Koponen ja Vesa Hämes.

Lastenelokuvan esitysajankohta on hämmentävän myöhäinen. Frozen esitetään Nelosella lauantaina 04.06.2016 klo 21.00, ja mainosten takia elokuva kestää yli yhteentoista. Monet lapsiperheet varmaan ihmettelevät, miksi ajankohta on niin myöhään.

Lisää luettavaa