Tänään tv:ssä: ”Myötähäpeän Suomen ennätys” – Samuli Edelmannin rokkielokuva sai tylyn vastaanoton

Ristiriitaisesti vastaan otettu elokuva sai neljä Jussi-ehdokkuutta.

10.4.2024 06:30

”Se oli joulu 82, kun sain ensimmäisen kitarani”, aloittaa Samuli Edelmannin esittämä Tiger luovan kirjoittamisen kurssilla.

Samaa kitaraa hän kantaa edelleen mukanaan.

Tiger (”lausutaan niin kuin kirjoitetaan”) on lähes nelikymppinen nuorimies, joka asuu vanhempiensa kotona, soittaa rokkia kotikutoisella kitarallaan ja haaveilee tähteydestä.

Hän hakee kansanopiston kirjoituskurssilta vauhtia laulujensa sanoituksiin ja tulee aineissaan kertoneeksi lapsuudestaan ja taustoistaan.

Opettaja kannustaa Tigeriä kirjoittamiseen, ja myös muut kurssilaiset kiinnostuvat hänen tarinastaan.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Juha Koirasen esikoispitkä sai neljä Jussi-ehdokkuutta (käsikirjoitus, Samuli Edelmannin miespääosa Kari-Pekka Toivosen miessivuosa ja Marjukka Halttusen naissivuosa), mutta kriitikot eivät sille lämmenneet.

Episodissa Rock’n’ Roll Never Dies sai vain yhden tähden. Sitä moitittiin, löysäksi, jankkaavaksi ja reilusti ylipitkäksi.

Aamulehden mukaan elokuva teki ”Suomen ennätyksen myötähäpeässä”.

Rock’n’ Roll Never Dies sai kuitenkin myös positiivisia arvioita. ”Tehkää enemmän tällaisia elokuvia!”, kirjoitti City-lehden Harri Närhi.

”Elokuva pitää hymyn suupielessä, mutta komediaksi se on myös sangen surumielinen. Tarinankertojana Koiranen osoittaa kykynsä”, kehui Jarkko Jokelainen Nyt-liitteessä.

Rock’n’ Roll Never Dies esitetään YLE TV2-kanavalla keskiviikkona 10.04.2024 klo 21.50. Elokuva esitetään Areenassa vain suorana.

Lähde: Elonet

Lisää luettavaa