Tänään tv:ssä: Nyt voi aivot jättää narikkaan – Tämän pöljän mutta viihdyttävän elokuvan katsomiseen riittää vain osa aivokapasiteetista

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2014 valmistunut Lucy.

Lippuluukuilla erinomaisesti menestynyt Lucy on päätön ja röyhkeä tieteistoimintaelokuva, jossa Scarlett Johanssonin esittämä Lucy-niminen amerikkalaisnainen saa synteettisellä ihmehuumeella supersankarin kyvyt.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Luc Besson (Nikita, Leon, Taken) on ottanut elokuvansa lähtökohdaksi väitteen, että ihminen käyttää vain 10 prosenttia aivokapasiteetistaan. CPH4-huume avaa Lucyn aivot vähitellen täyteen kapasiteettiinsa, kunnes hän hallitsee mielensä, kehonsa ja ympäristönsä täydellisesti.

Luottamusta herättävä Morgan Freeman on elokuvan tiedemies, arvostettu aivotutkija, joka saa todistaa teoriansa tulevan toteen. Lucyn dynamo on kuitenkin keskittyen näyttelevä Johansson. Niin suuruudenhullu kuin Bessonin superälynäky onkin, saa hän paljon irti toimintakohtauksista ja tähtensä fysiikasta.

Kuten Episodin arviossa todettiin, vaikka Lucy on kaikkea muuta kuin tavallinen toimintaelokuva, kannattaa silti jättää aivot narikkaan.

Lucy esitetään TV5-kanavalla sunnuntaina 24.03.2019 klo 21.00. Uusinta keskiviikkona 27.03.2019 klo 22.05 Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut