Tänään tv:ssä: Oletko Studio Julmahuvin fani? Sitten tämä kotimainen komedia on sinua varten

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2014 valmistunut Ruotsalainen hetki.

Kotimaisen elokuvan pääosassa on neljä suosikkinäyttelijää: Hannu-Pekka Björkman, Minna Haapkylä, Elina Knihtilä ja Tommi Korpela.

Tuotanto on siitä erikoinen, että näyttelijänelikko vastaa myös ohjauksesta yhdessä käsikirjoittaja Teemu Kaskisen kanssa.

Ruotsalainen hetki on surkuhupaisa tarina, jonka aineksia ovat talvinen Helsinki ja takakonttiin piilotettu ruumiskäärö. Korpelan esittämä iskelmälaulaja on hupaisa sekoitus Tauskia ja Kari Tapiota.

Vaimo Sonja (Haapkylä) on mustasukkainen psykopaatti. Björkman on entinen bändikaveri, jolla on kalavelkoja maksettavana. Koskettimia bändissä soittanut Elisa (Knihtilä) taas haikailee laulajan perään.

Kun mukana ei ole ammattiohjaajaa, voisi lopputulokselta odottaa hallitsematonta sekasotkua. Ruotsalainen hetki ei ole mestariteos, mutta se yllättää positiivisesti. Pienimuotoinen tragikomedia etenee sujuvasti ja viihdyttävästi.

Tyyli on paljon velkaa Studio Julmahuvin ja Ihmebantun kaltaisille televisiokomedian merkkiteoksille: vitsit ovat usein niin makaabereita ja niin epämääräisesti esitettyjä, ettei katsoja tiedä nauraako vai ei. Huumorista huolimatta kokonaisuus on eheä, ei irtovitsien perässä jolkottava.

Ruotsalainen hetki esitetään TV2-kanavalla keskiviikkona 27.05.2020 klo 21.00. Areenassa 29 päivää. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat