Tänään tv:ssä: Parempi kuin ensimmäinen? Vuonna 1974 ilmestyi ehkä maailman paras jatko-osa

IMDb:n Top 250-listalla sijalla 4.

29.3.2024 05:00

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1974 valmistunut Kummisetä osa II.

Francis Ford Coppolan ohjaama kuuden Oscarin rikosdraamaklassikko kertoo, kuinka Michael Corleone (Al Pacino) on noussut doniksi ja aikoo nyt turvata perheen edut hinnalla millä hyvänsä.

Elokuva sijoittuu kolmen vuoden päähän siitä, mihin Kummisota päättyi. Corleonen perheen liiketoiminta siirtyy New Yorkista Las Vegasiin ja Kuubaan.

Perheen tavoitteena on saada toiminta lailliseksi, mutta suunnitelmien toteuttaminen osoittautuu ongelmalliseksi. Juonittelut huipentuvat kun Michael ensimmäisen osan tapaan määrää jättimäisen murha-aallon, jossa kaikki hänen vihollisensa on määrä tappaa.

Elokuvassa seurataan myös nuoren Vito Corleonen (Robert De Niro) elämää. Pitkät takaumat muodostavat oman yhtenäisen tarinan elokuvan sisälle.

Ensimmäinen Kummisetä (1972) oli jättimäinen menestys, joten Coppola sai jatko-osaa varten huomattavasti isomman budjetin, mikä myös näkyy lopputuloksessa. Kummisetä osa II on myös taiteellisilta ansioiltaan lähes alkuperäisen veroinen, monien mielestä jopa parempi.

Näyttelijäkaartiin kuuluvat Al Pacinon ja Robert De Niron ohella ensimmäisestä osasta tutut Robert Duvall, Diane Keaton, John Cazale ja Talia Shire.

Kummisetä osa II esitetään MTV3-kanavalla perjantaina 29.03.2024 klo 22.40.

Corleonen perheen tarina jatkuu vielä kolmannessa elokuvassa, joka on luvassa ensi viikolla. Koko trilogia löytyy myös Viaplaysta. Katso alta kohtaus elokuvasta.

Lue myös: Marlon Brandoa ja Al Pacinoa ei haluttu Kummisedän tähdiksi, ja tuotanto oli loputonta taistelua – Näin syntyi ajaton klassikko

Lisää luettavaa