Tänään tv:ssä: Scarlett Johanssonin ensimmäisessä tieteiselokuvassa vilahtaa Nokian puhelin ja muita tuttuja tuotteita

Tänäännähdään televisiossa vuonna 2005 valmistunut The Island.

Michael Bayn ohjaustyö sijoittuu kliiniseen tulevaisuuden utopiaan.

Lincoln Six Echo (Ewan McGregor) ja Jordan Two Delta (Scarlett Johansson ensimmäisessä tieteiselokuvassaan) elävät maan alle rakennetussa ultramodernissa mutta hengettömässä kompleksissa jossa he työskentelevät ja elävät huoltapitävässä valvonnassa. Valtaosa ihmiskunnasta on tuhoutunut tarkemmin määrittelemättömän epidemian kourissa, minkä vuoksi uskaltautuminen ylös maan pinnalle tietäisi nopeaa kuolemaa.

Lincoln ei ole tyytyväinen siistiin ja mukavaan joskin yksitoikkoiseen elämäänsä. Hän alkaa kyseenalaistaa asioiden tilaa, ja pääsee hätkähdyttävän totuuden jäljille. Jokainen maanalaisen kompleksin valkoisiin pukeutunut asukas haaveilee pääsystä Saarelle, joka on planeetan viimeinen saastumaton alue. Koska lähtijöitä riittäisi, hallinto järjestää arvontoja joiden voittajat pääsevät tuohon paratiisiin.

Juuri kun Jordan voittaa arvonnan, Lincoln saa selville karmean totuuden: epidemia ja Saari ovat pelkkää valhetta, ja Saarelle maanalaisesta yhteisöstä lähteneet ovatkin kokeneet kammottavan kohtalon. Kaikki yhteisön asukkaat ovat maan pinnalla elävien ihmisten klooneja, joiden tarkoituksena on toimia näiden varaosina lääketieteellisessä tarkoituksessa. Lincolnin ja Jordanin on paettava.

Elokuvassa käytetään hyväksi tuttuja tuotemerkkejä – joidenkin mielestä liikaakin. Suomalaisia kuitenkin kiinnostanee se, että siinä nähdään vielä kuvausten aikaan konseptivaiheessa ollut Nokian 8800-sarjan puhelin.

The Island esitetään AVAlla torstaina 12.12.2019 klo 22.00. Katso traileri alta.