Tänään tv:ssä: Schwarzeneggerin tieteisseikkailu pistettiin täysin uuteen uskoon

Philip K. Dickin novellissa We Can Remember It for You Wholesale tavallinen mies, jolla ei ole varaa unelmoimaansa Mars-matkaa, ostaa Rekall-firmalta itselleen muistoja seikkailusta hallituksen agenttina punaisella planeetalla. Keinotekoiset muistot kuitenkin vapauttavat miehen oikeat muistot urastaan valtiovallan ammattitappajana.

Novellia sovellettiin vuoden 1990 Arnold Schwarzeneggerin tieteistoimintaseikkailussa Total Recall. Se leikittelee jatkuvasti toden ja kuvitellun välillä. On epäselvää, kokeeko Douglas Quaid Marsissa oikeasti elokuvassa esitetyn seikkailun vai onko se Rekallin luoma keinotekoinen muisto. Välillä Quaidille väitetään, että kyseessä on muistonistutuksen aiheuttama harha. Kaiken lisäksi on epäselvää, millä puolella Quaid on, ja mitkä ovat hänen oikeita muistojaan – olettaen, ettei koko hänen persoonallisuutensa ole vain väärä muisto.

Pari Underworld-elokuvaa ja neljännen Die Hardin ohjanneen Len Wisemanin Total Recall valmistui vuonna 2012. Siinä pysytään vuoden 2084 dystopisella Maapallolla. Pohjois-Amerikasta ja Euroopan unionista muodostunut Euroamerica sekä Kiinan ja Kaakkois-Aasian yhdentymisestä syntynyt New Shanghai taistelevat vallasta. Colin Farrellin esittämä väkivaltaisista painajaisista kärsivä tehdastyöläinen ostaa Rekall-yhtiöltä muistoja ja alkaa epäillä olevansa vakooja, jonka pääkoppaa on manipuloitu. Valitettavasti hänellä ei ole mitään hajua siitä, kummalle puolelle rintamalinjaa hänen lojaalisuutensa kuuluu ja mitä merkitystä hänen muistoillaan saattaisi olla kiistakumppaneille.

Total Recall -uusintafilmatisointi esitetään TV5-kanavalla keskiviikkona 01.06.2016 klo 21.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut