Tänään tv:ssä: Suomalaisessa rikosjännärissä ollaan keskellä Venäjän valtataistelua – Martti Suosalo varastaa show’n

IMDb-arvosana 5,9.

Suomalaiset rikossarjat ja -elokuvat ovat pikku hiljaa nousemassa muiden pohjoismaisten tuotantojen tasolla. Tai ainakin kovasti yritetään!

Matti Röngän luomaan Viktor Kärppä -hahmoon perustuva Tappajan näköinen mies valmistui vuonna 2016.

Elokuva on kuin sekoitus Vares-leffoja ja skandinaavista Silta-sarjaa, jossa Ruotsin ja Tanskan rajan on korvannut Suomen ja Venäjän raja.

Samuli Edelmannin esittämä Kärppä seikkaili jo aiemmin televisiossa. Televisiosarjaa ohjannut Lauri Nurkse vastaa myös pitkän elokuvan ohjauksesta.

Viktor Kärppä joutuu elokuvassa tahtomattaan keskelle Venäjän sisäistä valtataistelua, jossa tulilinjalla on Venäjän uusi vapaamielinen presidentti.

Pian Kärpän perässä ovat sekä palkkatappajat että suojelupoliisi ja vaarassa on myös Kärpän perhe. Pelastaakseen itsensä ja perheensä täytyy Kärpän turvautua ystäväänsä poliisi Korhoseen sekä veljeensä Alekseihin.

Edelmann yrmyilee inkeriläisen paluumuuttajan roolissa vakuuttavasti, mutta parhaat repliikit on kirjoitettu Martti Suosalon esittämälle rikospoliisille.

Ville Haapasalo ja Viktor Klimenko pääsevät hyödyntämään venäjänkielen taitoaan pienemmissä rooleissa.

Lopputulos on sujuva mutta epätasainen rikoselokuva. Tarinassa on kansainvälistä meininkiä, mutta jännitys ja toiminta on kömpelön kotikutoista.

Tappajan näköinen mies esitetään MTV3-kanavalla perjantaina 15.07.2022 klo 22.35. Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat