Tänään tv:ssä: Tämä klassikko on lajityyppinsä parhaita edustajia – Upea tieteiselokuva teki monet asiat ensimmäistä kertaa

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1953 valmistunut Avaruuden pirut.

Tieteiselokuvan kulttiklassikko Avaruuden pirut (Invaders of Mars) sisältää sittemmin monen kertaan nähdyn juonikuvion. Tunnistamaton lentävä esine syöksyy maahan pienen maatilan lähettyvillä. Pieni poika tajuaa, että avaruusolennot ovat vallanneet tuttujen ihmisten mielet.

Avaruuden pirut
on merkittävimpiä kylmän sodan ajan tieteiselokuvia. Elokuva oli tuotannossa samaan aikaan kuin toinen vuoden 1953 scifiklassikko Maailmojen sota. Avaruuden pirujen tekijät halusivat saada elokuvansa ensimmäisenä teattereihin ja onnistuivatkin siinä. Avaruuden piruista tuli samalla ensimmäinen pitkä elokuva, jossa nähdään avaruusalus ja avaruusolioita väreissä.

Ohjaaja William Cameron Menzies oli monipuolinen pitkän linjan elokuvantekijä, joka toimi menestyksekkäästi myös lavastajana ja tuottajana. Elokuvan pääosissa näyttelevät Jimmy Hunt, Helena Carter, Arthur Franz, Morris Ankrum, Leif Erickson ja Hillary Brooke.

Avaruuden pirut esitetään Yle Teemalla sunnuntaina 13.10.2019 klo 12.01 – siis jo puolenpäivän aikaan. Elokuva on katsottavissa Areenassa 6 päivän ajan. Katso traileri alta.