Tänään tv:ssä: Tämän elokuvan tekokin oli jännitysnäytelmä – ohjaaja pidätettiin seksuaalirikoksesta kesken tuotannon

Tänään nähdään televisiossa The Ghost Writer – Haamukirjailija vuodelta 2010.

10.5.2017 06:27

Roman Polanskin ohjaama trilleri kertoo entisen pääministerin muistelmien haamukirjoittajasta, joka törmää arkoihin salaisuuksiin.

Haamukirjoittajaa esittää Ewan McGregor ja ex-pääministeriä Pierce Brosnan.

Elokuva pohjaa brittikirjailija Robert Harrisin jännitysromaaniin Haamukirjoittaja (2007). Polanski käsikirjoitti elokuvan yhdessä Harrisin kanssa. Sekä romaanissa että elokuvassa on yhtymäkohtia Ison-Britannian entisen pääministerin Tony Blairin vaiheisiin.

”Erehtymättömällä rytmillä etenevä The Ghost Writer on osoitus Polanskin virtuoosimaisista ohjaajankyvyistä”, kehuttiin Episodin arviossa huhtikuussa 2010.

Elokuvan leikkausvaiheessa Polanski oli vankilassa ja valvoi jälkitöitä sieltä käsin. Polanskia syytetään edelleen Yhdysvalloissa vuonna 1977 tapahtuneesta 13-vuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Polanski asuu Ranskassa, joka ei luovuta rikollisia Yhdysvaltoihin. Pidätys tapahtui amerikkalaisen pidätysmääräyksen perusteella Sveitsissä, missä Polanski oli Zürichin elokuvajuhlien vieraana.

Sveitsikään ei lopulta luovuttanut Polanskia Yhdysvaltoihin, ja nykyään Polanski asuu Puolassa, joka on hänen toinen kotimaansa.

The Ghost Writer nähdään FOX-kanavalla keskiviikon ja torstain välisenä yönä 11.05.2017 klo 01.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia