Tänään tv:ssä: Tappaa saa, kiroilla ei! – Illan toimintaelokuva on paitsi epäuskottava myös kaksinaismoralistinen

Tänään nähdään televisiossa Die Hard -elokuvasarjan neljäs osa.

Vuonna 2007 valmistunut elokuva sai Yhdysvalloissa nimen Live Free or Die Hard, mutta meillä ja monissa muissa maissa se tunnetaan nimellä Die Hard 4.0.

Joukko rahanhimoisia terroristeja iskee Yhdysvaltain tärkeimpiin tietoliikennejärjestelmiin aiheuttaen maanlaajuisen kaaoksen, tarvitaan poliisietsivistä kovin ja kylmähermoisin, eli kukapa muukaan kuin John McClane (Bruce Willis). McClane joutuu tapahtumien ytimeen suojellessaan terroristien tappolistalle joutunutta tietokonehakkeria (Justin Long).

Episodin ensi-ilta-arviossa vuonna 2007 Die Hard 4.0 sai vain kaksi tähteä.

”Mitään erityisen diehardia elokuvassa ei oikeasti ole – jollakin muulla nimellä julkaistuna se ei juurikaan erottuisi toimintafilmien massasta muuten kuin tuotantoarvoillaan”, kirjoitti Jukka Halttunen arviossa.

Arvion mukaan juoni on epäuskottavan yhdentekevä. Lisäksi arviossa moititaan elokuvan kaksinaismoralismia.

”Willisin annetaan PG-13-sääntöjen vastaisesti yllättäen lausua legendaarinen huudahduksensa ”yippee-ki-yay, motherfucker”, mutta sana ”fucker” sensuroidaan miksaamalla sen päälle käsiaseen laukaus. Tappaa saa, kiroilla ei!”

Testaa itse illalla, miten paljon diehardia leffasta löytyy. Die Hard 4.0 nähdään Subilla perjantaina 13.12.2019 klo 21.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat