Tänään tv:ssä: Tissikuvia kanteen

Villit vuodet aktivistina.

29.4.2022 12:01

Tehdään Saksassa muitakin kuin dekkarisarjoja, vaikka monesti juuri niitä päätyy Suomen kanaville. Zarah (Zarah – Wilde Jahre) edustaa draamakomedioiden lajityyppiä, jossa matkataan muutaman vuosikymmenen päähän ja kärjistetään jotakin ajan ongelmakohtaa. Tässä tapauksessa vuosikymmen on 1970 ja ongelma sukupuolten välinen epätasa-arvo.

Nimihahmo Zarah Wolf (Claudia Eisinger, Tatort) on luettu feministi, joka näkee isoja mahdollisuuksia pestissä miesvaltaisen aikakauslehden apulaispäätoimittajana. Paikan päällä nuoren naisen mieli on muuttua, sillä toimituksen muut naiset on kelpuutettu lähinnä kahvinkeittäjiksi, eikä se näytä haittaavan heitä. Naisfoorumin höyryisessä aktivistipiirissä hengailevalle Zarahille on kuin punainen vaate, kun toimituksen äijäkööri päättää jälleen kerran painattaa lehden kanteen tissikuvia.

Tiedostavan naisen pitää toimia, ja tästä syntyy sarjan humoristisempi puoli. Kun tuttavapiirin naiset keskittyvät kääntämään katseensa tai pällistelemään omaa vulvaansa, Zarah ujuttautuu miesten pöytiin, orgioihin ja mihin milloinkin. Minihameessaan ja huulet leiskuvan punaisina.

Vaikka sarjassa käytetään verrattain roisiakin kieltä ja sen kuvastoon kuuluu pehmopornoa, se on sujautettu Ylen iltapäiväohjelmistoon. Vuonna 2017 valmistunut Zarah omaa svengaavan soundtrackin. Mutta toisin kuin eilispäivän hitit, Zarah tarjoaa lopulta melko vähän mitään sellaista, mikä innostaisi palaamaan sen hahmojen pariin. Niin ei olekaan yllätys, että sarja jäi vain kuuteen jaksoon.

 

Zarah Yle Teema & Femillä arkisin alkaen pe 29.4.22 klo 16.00 ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa