Tänään tv:ssä: ”Toden totta kansainvälistä luokkaa” – Hämmästyttävän toimiva kotimainen rikoskomedia

Harvinaista herkkua.

9.6.2021 00:01

Vuonna 1951 valmistunut kotimainen elokuva Radio tekee murron yhdistelee jännitystä ja huumoria. Matti Kassilan ohjaustyö kertoo radioreportterista (Hannes Häyrinen), joka lavastaessaan murtoa törmää oikeisiin rikollisiin.

Elokuvassa on selkeitä vaikutteita muun muassa Alfred Hitchcockin töistä ja tuon ajan Hollywood-rikoselokuvista. Kassila on siirtänyt vaikutteet onnistuneesti suomalaiseen ympäristöön.

”Tässäpä on suomalainen elokuva, joka teknilliseltä valmiudeltaan ja kekseliäältä ohjaukseltaan on toden totta kansainvälistä luokkaa”, kirjoitti Juha Nevalainen Ilta-Sanomissa 7.4.1951.

Radio tekee murron onkin harvinaisuus: se on tyylikäs ja viihdyttävä kotimainen rikoselokuva. Kassilasta tulikin tämän lajityypin mestari, ja hän jatkoi rikoselokuvan parissa menestyksekkäästi Komisario Palmu -elokuvissa.

Radio tekee murron esitetään YLE TV1-kanavalla keskiviikkona 09.06.2021 klo 13.15. Elokuva esitetään vain suorana, mutta jos aikainen lähetysaika menee ohi, niin elokuva on katsottavissa Elonet-palvelussa milloin vain.

Lisää luettavaa