Tänään tv:ssä: Upea jännäri, josta tuli tekijänsä suurimpia menestyksiä

Tänään nähdään televisiossa Suljettu saari vuodelta 2010.

Suljetun saaren tunnelma on sumuisista alkukuvista lähtien uhkaava ja odottava. Liittovaltion sheriffit Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ja Chuck Aulesta (Mark Ruffalo) saapuvat tiukasti vartioituun Shutter Islandin vankimielisairaalaan.

Kaksikko on lähetetty tutkimaan kadonneen naisvangin mysteeriä. Lapsensa surmanneen naisen on onnistunut karata lukitusta huoneesta.

Potilaita haastatteleva Daniels ei voi kovin hyvin itsekään. Häntä vaivaavat rajut päänsärkykohtaukset ja alati palaavat muistikuvat toisesta maailmansodasta. Kuollut Dolores-vaimo (Michelle Williams) on unien lohduttava ja levottomuutta herättävä hahmo. Toistuvat painajaiset kielivät vaimon kuolleen väkivaltaisesti.

Martin Scorsesen ohjaustyön pohjalla on Dennis Lehanen jännitysromaani. Suljetusta saaresta tuli Scorsesen suurin taloudellinen menestys siihen asti. Sittemmin The Wolf of Wall Street, jossa DiCaprio myös esittää pääosaa, on osoittautunut vielä tuottoisammaksi.

Suljettu saari nähdään FOXilla tiistaina 19.11.2019 klo 23.00. Uusinta torstain ja perjantain välisenä yönä 22.11.2019 klo 1.20 Katso traileri alta.


(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät elokuvat