Tänään tv:ssä: Upea klassikkowestern – Tällaisia elokuvia ei enää tehdä!

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1953 valmistunut Etäisten laaksojen mies.

George Stevens kuuluu Hollywoodin kultakauden merkittävimpiin ohjaajiin. Hänet tunnetaan etenkin elokuvista Paikka auringossa (1951) ja Jättiläinen (1956). Niiden välissä valmistui upea lännenelokuva Shane, joka Suomessa tunnetaan nimellä Etäisten laaksojen mies.

Alan Ladd esittää salaperäistä miestä, joka saapuu pientilallisen (Van Heflin) pihaan. Läpikulkumatkalla oleva Shane näyttää revolverisankarilta, mutta hän ystävystyy maanviljelijäperheen kanssa ja jää tilalle apumieheksi.

Perheen poika Joey ihailee vaiteliasta Shanea ja hänen asettaan. Shane ripustaa revolverin naulaan mutta joutuu ottamaan sen uudelleen esiin ja puolustamaan perhettä säälimättömän karjanomistajan aikeilta.

Etäisten laaksojen mies on runollisen upea klassikkowestern. Tarina on yksinkertainen, mutta lapsen näkökulma ja hehkuvat Technicolor-värit tuovat siihen kiehtovan sadunomaisen tunnelman.

Etäisten laaksojen mies esitetään Yle Teemalla HD-lähetyksenä torstaina 12. joulukuuta. Areenassa 15 päivää. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät jutut