Tänään tv:ssä: ”Uskomattoman rasistinen ja naisvihamielinen toimintaelokuva” – Tälle vuoden 2010 äijäfantasialle riittää yksi tähti

IMDb-arvosana 6,4.

3.12.2022 06:30

From Paris With Love on Pierre Morelin ohjaama toimintaelokuva vuodelta 2010.

Kunnianhimoinen James Reese (Jonathan Rhys Meyers) toimii Yhdysvaltain suurlähettilään avustajana Pariisissa mutta haaveilee vauhdikkaammasta työstä.

Huippukokouksen alla hän joutuukin hurjaan pyöritykseen saattaessaan omapäistä agenttia nimeltä Wax (John Travolta).

Taken-elokuvan tuottaneella Luc Bessonilla ja sen ohjaajalla Pierre Morelilla oli varmaan suunnitelmissaan vastaanlainen toimintahitti, mutta toisin kävi.

Sekä suuri yleisö että kriitikot eivät innostuneet elokuvasta. Episodi antoi sille yhden tähden.

”Uskomattoman rasistinen ja naisvihamielinen From Paris with Love nostaa pintaan valkoisen eurooppalaiset huolet ja ehkä toiveetkin, kun amerikkalaistoivo Wax teloo aasialaissyntyisiä jengiläisiä, teloittaa saman ilmansuunnan huumepomoja, päivittää kohteekseen mustaihoiset diilerit ja huipentaa nousujohtoisen urakkansa pakistanilaisterroristien jahtaamiseen”, Jouni Vikman kirjoitti huhtikuussa 2010.

”Kyseessä onkin äijäfantasia, jossa naisten muodostaman ankkurin tylsään arkeen voi katkaista tappamalla kuten miehen kuuluukin – mitä nyt välillä voi pysähtyä käymään huorissa kesken keikan. Mitään ei tunnu olevan pelissä edes silloin, kun koko entinen elämä on murentumassa. Päin vastoin, sille voi savun hälvettyä jo naureskella miehekkäästi.”

From Paris With Love esitetään AVAlla lauantaina 03.12.2022 klo 21.00. Elokuva kuuluu myös Elisa Viihde Viaplayn valikoimaan. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa