Tänään tv:ssä: ”Vetovoimainen roolisuoritus tuo elokuvalle voimaa” – Kiistellyn elokuvaohjaajan muotokuva ei ole tavallinen elämäkerta

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2014 valmistunut Pasolini.

Abel Ferraran (New Yorkin kuningas, Paha poliisi) ohjaustyö kertoo legendaarisen italialaisen kirjailijan ja elokuvaohjaaja Pier Paolo Pasolinin (1922–1975) elämän viimeisistä päivistä ja keskeneräisistä töistä.

Pasolini tunnettiin muun muassa elokuvista Matteuksen evankeliumi ja Sodoman 120 päivää. Hänen elokuvansa käsittelivät seksuaalisuutta, erilaisia tabuja ja yhteiskunnallisia asiota tavalla, josta syntyi usein suurta kohua.

Kiisteltyä elokuvataiteen rajojen rikkojaa esittää Willem Dafoe. Elokuvan muissa rooleissa näyttelevät Maria de Medeiros ja Riccardo Scamarcio.

”Dafoe tekee vetovoimaisen roolisuorituksen, joka tuo elokuvalle voimaa. Ferraran ohjaustyö on erilainen elämäkertaelokuva, ja sen ansio on juuri siinä, että se on niin tavallisuudesta poikkeava ja lisäksi yhtä tarkkanäköinen kuin Pasolini itse”, kirjoitti The List -sivuston kriitikko Eddie Harrison.

Pasolini esitetään Yle Teemalla HD-lähetyksenä 19.06.2019 klo 22.35. Areenassa 14 päivää. Katso traileri alta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Vastaamalla näet muiden vastaukset.