Tänään tv:ssä: Viiden tähden sotaelokuvasta on tullut moderni klassikko, jonka tunnetuimman kohtauksen tietää lähes jokainen

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2004 valmistunut Perikato.

Oliver Hirschbiegelin ohjaama viiden tähden sotakuvaus kertoo Adolf Hitlerin (Bruno Ganz) ja hänen lähipiirinsä viimeisistä päivistä Berliinin bunkkerissa huhtikuussa 1945. Sota on käytännössä jo hävitty.

Totuus alkaa vähitellen paljastua myös Hitlerille, joka yrittää turhaan saada kenraaleitaan organisoimaan torjuntataisteluja. Joukkoja ei joko lainkaan ole tai ne eivät enää kykene toimimaan.

Kautta linjan komeasti näytelty ja toteutettu draama vetää hiljaiseksi erityisesti loppupuolellaan, kun nähdään millaisiin tekoihin sokeasti aatteeseensa uskovat mutta lopullisen tappion tulosta tietoisia olevat yksilöt olivat valmiita turvautumaan.

Elokuvan kohtaus, jossa Hitler raivostuu, on on sittemmin muodostunut klassikoksi, ja siitä on tehty lukuisia parodiavideoita, joissa tekstitys on pistetty uusiksi.

Perikato esitetään TV2-kanavalla lauantaina 14.12.2019 klo 21.05. Elokuva on katsottavissa Areenassa 17 päivän ajan. Katso alta video, jossa Hitler saa tarpeekseen Hitler-videoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Vastaamalla näet muiden vastaukset.