Tänään tv:ssä: ”Viihdyttävä kaksituntinen” – Vuoden 2000 toimintaelokuvaa ei suositella tosikoille

Episodin tähdet ★★★★

29.2.2024 06:30

Megatuottaja Jerry Bruckheimer tuotti vuonna 2000 uusintaversion H. B. Halickin vuoden 1974 kaahausklassikosta Puhallettu 60 sekunnissa (Gone in 60 Seconds).

Tuloksena on todellinen guilty pleasure: äänekäs ja hölmö vauhtifilmi, jota valtaosa sen yleisöstä ylenkatsoi. Etenkin tyylikkäistä autoista pitävien on kuitenkin vaikea olla tempautumatta mukaan letkeän energisesti toteutettuun tarinaan jonka huumori on monin paikoin oikeasti hauskaa ja joka ei selvästikään ota itseään lainkaan vakavasti.

Aiemmin toisenkin Bruckheimerin tuottaman ja Nicolas Cagen tähdittämän toimintafilmin Con Air (1997) kirjoittanut Scott Rosenberg päivitti 2000-luvulle tarinan Cagen näyttelemästä mestarillisesta autovarkaasta Randall ”Memphis” Rainesista, joka kiristetään eläkkeeltä tekemään ennätyksellinen keikka.

Rainesin on pystyttävä yhden yön aikana varastamaan 50 huippunopeaa autoa työhön erikoistuneen tiimin kanssa. Muussa tapauksessa hänen veljensä kuolee.

Seuraa viihdyttävä kaksituntinen täynnä vauhtia, komeita autoja, ja hauskaa joskin melko alamittaista huumoria, jota ei voi suositella tosikoille.

Puhallettu 60 sekunnissa (Gone in 60 Seconds) esitetään Subilla torstaina 29.02.2024 klo 21.00. Elokuva kuuluu myös Disney Plussan valikoimaan. Katso traileri alta.

Arvio: Jukka Halttunen

Lisää luettavaa