Tänään tv:ssä: Voi ei, mikä pettymys – Tästä piti tulla loistava elokuva: Marvel-tähden vuoden 2015 jännäri aiheutti 90 miljoonan dollarin tappiot

IMDb-arvosana 5,4.

Vuonna 2015 valmistuneen Blackhat-jännärin pääosassa nähdään Chris Hemsworth .

Matalalta muriseva superhakkeri noukitaan vankilasta auttamaan Yhdysvaltain ja Kiinan hallituksia metsästämään ydinlaitoksia ja pörssikauppaa sekoittavaa kyberterroristia. Yli kaksituntiseksi valkokankaalla venyvä jahti vie Hong Kongin kautta Indonesiaan ja Malesiaan.

Iso osa toiminnasta tapahtuu tietoverkossa. Ohjaaja Michael Mann (Miami Vice, Heat) elävöittää toimintaaa viemällä kameran välillä laitteiden sisään, virtapiirien tasolle vipeltämään. Kontrastina nähdään myös perinteisiä ammuskelukohtauksia.

Blackhat on ammattitaidolla tehty jännäri, mutta huippuohjaaja Michael Mannista ja Marvel-tähti Chris Hemsworthista huolimatta se sai sekä kriitikoilta että yleisöltä laimean vastaanoton ja floppasi lippukassoilla pahasti.

Elokuva vedettiin Yhdysvalloissa pois teattereista vain kahden viikon jälkeen. Tuotantoyhtiö Legendary Pictures kirjasi elokuvasta 90 miljoonan dollarin tappiot.

Katastrofaalisesta vastaanotosta huolimatta kyseessä on kiinnostava tapaus, ja Mannin elokuvat ovat heikoimmillaankin vähintään katsomisen arvoisia.

Blackhat esitetään Kutosella viikonloppuna kaksi kertaa.

  • Pe 17.09.2021 klo 21.05
  • La 18.09.2021 klo 22.50

Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat