Tänään tv:ssä: ”V***tti niin s***tanasti!” – Tämän Uuno-leffan kuvauksia Vesa-Matti Loiri ei unohda

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1985 valmistunut Uuno Epsanjassa.

Kauppaneuvos Tuura päättää viettää kunnon loman kaukana onnettomasta vävypojastaan, mutta kenet hän löytääkään matkanjohtajanaan! Lomasta tulee todella unohtumaton.

Ere Kokkosen ohjaaman komedian pääosissa on tuttu Uuno-tiimi eli Vesa-Matti Loiri, Marjatta Raita, Tapio Hämäläinen, Marita Nordberg, Spede Pasanen ja Simo Salminen sekä muun muassa Satu Silvo, Ville-Veikko Salminen ja Yrjö Parjanne.

Elokuvan kuvauksissa Espanjassa sattui mielenkiintoinen tilanne, kun kuvauspaikkana käytetylle golfkentälle ilmestyi sattumalta itse James Bond -näyttelijä Sean Connery.

Vesa-Matti Loiri muisteli tapahtumaa Episodille vuonna 2015.

”Seison täydessä Turhapuro-maskissa, ja oli niin kuuma auringonpaiste, että paloi verkkopaidan ruudutkin ihoon. Näen kun kolme isoa pelimiestä kävelee, ja yksi jää siihen katselemaan ja kysyy teettekö te elokuvaa. Sanon kyrpiintyneenä, että eikö se siltä näytä. Sitten se lähtee pois vähän tietenkin loukkaantuneena ja tajuan, että se on Sean Connery. Vitutti niin saatanasti.”

Veskun mukaan legendaarinen skottinäyttelijä oli kaiken lisäksi hyvin ystävällinen.

”Minä mulkku käyttäydyin typerästi ja menetin ehkä mielenkiintoisen keskustelun.”

Uuno Epsanjassa oli vuoden 1985 menestynein kotimainen elokuva Suomessa. Se sai noin 607 000 katsojaa. Televisiossa elokuva on esitetty lukuisia kertoja. Tällä kertaa se nähdään MTV3-kanavalla perjantaina 10.01.2020 klo 20.00.

Aiheeseen liittyvät jutut