Tänään tv:ssä: Vuoden 2012 parhaita elokuvia – Sai kahdeksan Oscar-ehdokkuutta

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2012 valmistunut Unelmien pelikirja.

Pat Solitano (Bradley Cooper) kärsii mielialahäiriöstä. Hän on viettänyt kuukausia mielisairaalassa erään valitettavan yhteenoton jälkeen, mutta päättää pakkohoidon päättyessä ottaa tilanteen haltuun. Samalla hän aikoo pelastaa pahasti rakoilevan avioliittonsa.

Pat palaa vanhempiensa hoteisiin toipumaan. Vaikka mies vannoo olevansa täydessä iskussa, muut näkevät hänen viuhtovan kaukana todellisuudesta. Mustassa roskasäkissä lenkkeilevä toipilas herättää pelkoa, sääliä ja uteliaisuutta.

Pat saa seuraa toisesta mielenterveyskuntoutujasta, leskeksi jääneestä Tiffanysta (Jennifer Lawrence). Tiffany taivuttelee Patin tanssiharrastuksen pariin, ja he alkavat harjoitella tanssikisaa varten. Alku on kankeaa, mutta ankaralla työllä he pääsevät samaan rytmiin.

David O. Russellin (Taistelija) ohjaama Unelmien pelikirja oli arvostelu- ja yleisömenestys. Se sai kahdeksan Oscar-ehdokkuutta ja oli yleensä mukana, kun listattiin vuoden 2012 parhaita elokuvia. Jennifer Lawrence voitti Oscar-pystin parhaasta naispääosasta.

Unelmien pelikirja esitetään Livillä maanantaina 27.08.2018 klo 21.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut