Tänään tv:ssä: Yhden miehen ristiretki tuli kalliiksi – Vuoden 2013 jännäri perustuu kaikkien tuntemaan ilmiöön

IMDb-arvosana 6,2.

Terroristi vai humanitäärinen anarkisti? Julian Assange on kuohuttanut mieliä jo vuosikausia.

Hakkeri-toimittaja on luomansa WikiLeaksin kautta muokannut käsityksiä tiedonvälityksen, korporaatioiden ja hallitusten uskottavuudesta. Vuotoihin perustuneet paljastukset ovat nostaneet yleiseen tietoisuuteen kaikkea verovilpistä ja sotarikoksista kansanmurhiin.

Bill Condonin ohjaama Viides valta (2013) on tositapahtumiin perustuva draamatrilleri, jossa yhden miehen ristiretki korruptoitunutta valtiovaltaa vastaan tulee hänelle kalliiksi.

Pääosaa esittää Benedict Cumberbatch. Näyttelijäkaartiin kuuluvat myös Daniel Brühl, Anthony Mackie, David Thewlis, Alicia Vikander ja Stanley Tucci.

Episodin arviossa elokuva sai kolme tähteä.

Viides valta on kiinnostava valotus kaikkien tunteman ilmiön taakse. Mutta sitä vaivaa monien elämäkertaelokuvien helmasynti. Koska aihe on tunnettu, pitää tapahtumat kertoa juuri niiden virstanpylväiden mukaan, ja näin tarinasta tulee hajanainen kokoelma kohtauksia. Sen henkilöihin ja tapahtumiin on näin vaikea kiinnittyä. Onneksi pääosiin valitut Cumberbatch (Uusi Sherlock) ja Brühl (Rush) ovat taitavia näyttelijöitä”, Hannu Liekso kirjoitti.

Viides valta esitetään Hero-kanavalla keskiviikkona 20.01.2021 klo 21.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat