Tänään tv:ssä: Yksi on joukosta poissa vuoden 1975 Uuno-elokuvassa – Jotain outoa on myös appivanhemmissa

IMDb-arvosana 5,8.

28.6.2024 08:00

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1975 valmistunut Professori Uuno D. G. Turhapuro. Se on Uuno Turhapuro -elokuvasarjan toinen elokuva.

Ere Kokkosen ohjaamassa ja Spede Pasasen käsikirjoittamassa komediassa Uunon joutilas kesänvietto katkeaa äkisti, kun vaimo Elisabeth alkaa appivanhempien painostuksesta patistaa miestään työnhakuun.

Uuno välttelee töitä kekseliäisyydellään ja ystävänsä Härski-Hartikaisen avustuksella, joten lopulta vuorineuvos Tuuran on järjestettävä Uunolle poliittinen virka sosiologian laitokselta.

Professori Uuno D. G. Turhapurosta tuli Uuno-komedioiden tapaan yleisön suosikki. Se oli vuoden katsotuin kotimainen elokuva noin 455 000 katsojalla ja vuoden toiseksi katsotuin elokuva Tappajahain jälkeen.

Uunoa esittävän Vesa-Matti Loirin lisäksi elokuvassa nähdään tuttuun Marjatta Raita Elisabeth-vaimona ja Spede Pasanen Härski Hartikaisena.

Sen sijaan vakioporukkaan kuuluvaa Simo Salmista ei nähty Professori Uuno D. G. Turhapurossa lainkaan, sillä hänellä oli kuvausten aikaan rooli Mikkelin kesäteatterissa. Kaikissa muissa Uuno-elokuvissa Simo on mukana.

Uunon appivanhemmat nähtiin Professori Uuno D. G. Turhapurossa ensimmäisen kerran. Heitä näytteli tosielämän näyttelijäpariskunta Pehr-Olof Sirén ja Anja Pohjola.

Seuraavalla kerralla Sirén ja Pohjola joutuivat teatterikiireiden takia jättämään roolin, ja tilalle astuivat Marita Nordberg ja Tapio Hämäläinen, joista tuli elokuvasarjan vakiokasvoja.

Professori Uuno D. G. Turhapuro esitetään Subilla kahteen otteeseen:

  • Pe 28.6.2024 klo 21.00
  • Su 30.6.2024 klo 14.01

Katso alta pätkä elokuvasta.

Lisää luettavaa