Tässäkö vuoden pahin taloudellinen floppi? Tuotantoyhtiöt menettämässä jättimäisen summan rahaa

Voi Gerard Butler parkaa. Oscar-kähinöistä suoraan ö-sarjan vaihtopenkille muutamassa vuodessa.

25.10.2017 22:43

Geostorm on niitä harvinaisia elokuvia, joista ei järjestetty ollenkaan lehdistönäytöstä. Sille voi olla monta syytä, mutta optimistisinkin skeptikko voinee sanoa pressinäytöksen väliin jättämisen johtuvan yleensä pelkästä elokuvan surkeudesta.

Niin tälläkin kertaa. Geostormin kriitikkokeskiarvo on tällä hetkellä Rotten Tomatoes -sivustolla huikeat 11 prosenttia tai 3.5/10. Katsojien antama keskiarvo on hieman parempi: 3/5 tai 46 prosenttia.

Ekokatastrofileffan katastrofaalinen lippukassasuoritus jäänee luultavasti yhdeksi kuluvan vuoden suurimmista. 120 miljoonan dollarin budjetilla tehty elokuva tienasi avausviikonloppunaan vain 15 miljoonaa. Maailmanlaajuisesti se on tällä hetkellä tienannut noin 66 miljoonaa dollaria.

Geostormin arvellaan tienaavan lopulta vain noin 200 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Se tarkoittaa sitä, että leffa tekee suunnilleen sadan miljoonan dollarin tappiot.

Tuotantoyhtiöt näyttivät kutienkin tietäneen elokuvan floppaavan, sillä sen markkinointikin pidettiin aivan minimissä. Puhumattakaan lehdistönäytösten puutteesta.

Leffan ovat tuottaneet Warner Bros., Skydance ja RatPac.

Lähde: JoBlo

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia